сряда, 7 септември 2011 г.

17.Слухови увреждания

Към съдържанието




Достъпните опции  са в диалогова кутия, където вие можете да изберете звукова табулация. Вие можете да отворите тази диалогова кутия от Контролния панел на Уиндоус.


КУРСОВ ТЕКСТ


     Хората, които са напълно глухи или имат увреден слух, най-вероятно имат инсталиран /SoundSentry/ или подобно устройство, което показва визуално всеки път, когато компютърът възпроизвежда някакъв шум. За инсталиране на /SoundSentry/ съществува визуална опастност, когато се възпроизвежда аудио клип на електронна страница или представянето й  през  /Microsoft PowerPoint®/, тя да не бъде представена както трябва.

     Също така съществуват някои специални компютърни програми, които могат да представят функционално и нагледно някои затворени заглавия. За инсталирането, вие можете да възпроизведете затворени заглавия на формат DVD на /Windows Media Player/. Вижте /Windows Media Player Help/ за повече информация.

     Осведомете се за всички места, където звукът може да бъде използван,така че вие да можете да го заместите подходящо. Това може да включва:
  • Презентации на PowerPoint; аудио клипове и звукови ефекти.
  • Най различни файлове прикачени по е-поща; аудио или видео клипове.
  • Уеб страници.


         И за това не забравяйте нашето златно правило и не преобразувайте информацията само под формата на звук. На пример, ако вие изпращате е-поща с прикачен звуков файл към нея, желателно е към нея да направите и да включите текстово описание на съобщението. Много от хората ще чуят звуковия файл и ще се информират, но тези които са с увреден слух ще могат да го прочетат. Не е необходимо дасе ограничим от използването на звук, но просто е необходимо да има и текстово описание или някакъв еквивалентен източник на информация на този звук.




    Няма коментари:

    Публикуване на коментар