петък, 2 септември 2011 г.

11.Направете активни отличителните черти във вашия документ, за да бъде достъпен

Към съдържанието





      С помощта на възможностите на браузера на Майкрософт /Internet Explorer/ , вие можете да поставите алтернативен текст, който ще се появява на екрана, когато вие поставите мишката върху конкретно изображение.

КУРСОВ  ТЕКСТ

     Много документи, не точно електронните страници, имат активен облик.Например, документ на /Word/ може да съдържа адреси на електронни страници като хиперлинкове или на електронни пощи, които да включват съобщения и картинки вътре в тях. Вие би следвало да разгледате тези възможности, когато създавате вашите документи.

Изображения

     Текстовото описание на картинката, известно още като алтернативен текст, би следвало да се добави към всяко изображение вътре в картинката. Екранните четци и Брайловия дисплей познават алтернативният текст, разчитат го и го поставят на мястото на всяко изображение. Това ще го пробвате на практическата сесия.
     Longdesc е другиат алтернативен начин при използването на Интернет.Той ви позволява да използвате много повече характеристики, но не е все още широко разпространен. Погледнете за повече информация към консорциума на Световната мрежа, World Wide Web Consortium Web site.

Хипервръзки

     Бъдете сигурни, че всички хипервръзки имат кратко на забележимо описание. Не щраквайте върху линк, за който не знаете къде ще ви отведе.Осигурете такст за линка, който да показва на читателя каква информация се съдържа вътре в него.Например , за посещаването и използването на информация за  "Уеб сайта на Microsoft", вие трябва да използвате текст за нейното създаване "www.microsoft.com."


     Толкова много хипервръзко в един документ могат да въздействат объркващо; въпреки всичко понякога това се налага. В електронните страници, вие можете да включите клавиши за достъп, които бързо и директно да отведат вашият читател към повечето поверителни хиперлинкове.

Клавишът  TAB

     Хората с визуални (и физически) увреждания използват при навигация на Уеб документи клавишът TAB . Неговото използване зависи от това, колко често използвате или не използвате Уеб страницата и в този вид зависи от нейното зареждане, дали сте вън от нея или не. Дали се интересувате от цялото й съдържание или чисто и просто само от една част от нея.


     Натискането на клавиша TAB ще даде възможност да се премества фокуса от една хипервръзка на следваща. Вашата навигация има смисъл, когато натискате клавишът  TAB, за да се предвижвате през документа.Не поставяйте важен линк на бутонът на третата колона на вашата страница. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар