понеделник, 29 август 2011 г.

8.Екранни четци и Брайлови устройства



      Компютъра може да бъде използван и без монитор. Това е възможно, когато на него е инсталиран екранен четец, който синхронизира показаното на екрана като изговорена реч.

  •  Говорители
  •   Компютърr
  •   Клавиатура



КУРСОВ ТЕКСТ

     Хората, които са слепи могат да използват компютъра си без монитор. Те често използват софтуер екранен четец или брайлов диплей вместо монитор. Въпреки, че екраннните четци са пакетни приложни програми , които синтезират изображенията и текста като синтезирана реч, съществуват и други четци и устройства, които изискват специфичен хардуер.Брайловия дисплей показва информацията от екрана, като последователен брайлов код.
    Обикновено, екранните четци и брайловите дисплеи могат да преведат и да възпро-изведат информацията, която е под формата на текст. Но както ще видите в следващата секция, възможно е графиката да бъде описана с текст, както и електронната страница, така че програмата четец да може да я възпроизведе и пресъздаде.
    Но независимо от това, колко е добра четящата програма е необходимо да бъдат направени някои неща към вашите документи, така, че те да бъдат прочетени успешно.






Няма коментари:

Публикуване на коментар