неделя, 28 август 2011 г.

4.Пригодени компютри




    Много от разновидностите на хардуера/допълнителните устройства към компютрите/ могат да направят компютрите по-достъпни.На пример: Тази брайлова клавиатура е един алтернативен способ за въвеждане на достъпност за не зрящи.

КУРСОВ ТЕКСТ

     Хората с увреждания ще установят, че техният компютър е най-добрият начин за реализация. Това може да включва хардуер като четец на екрана за слепите хора, както и ситема /sip-and-puff/, която дава възможност на хора с физически увреждания, чрез дъха си да контролират компютъра и да работят с него.

    Има също така множество програми и приожения, с помощта на които можете да пригодите вашия компютър без да използвате допълнителен, специализиран хардуер. Те включват специализиран софтуер като екранен индикатор за висок контраст, който помага на хората със слабо зрение и  /SoundSentry/
 , които са в помощ на хората с лош слух, като самият компютър ги предупреждава като възпроизвежда шум.

     Въпреки, че хората с увреждания могат да направят много за да пригодят своите компютри за собствените си потребности, все пак вие сте длъжни да напишите информацията така, че тя да бъде достъпна за всички. Тогава запомнете, че ако поднесеното от вас количество информация  е недостъпно за някой, тогава преработете тази информация в друг формат.
     Вие можете да научите много повече за компютрите и достъпността от 
 Microsoft accessibility Web site. Също така Интернет Консорциума има за цел да напрви интернет по-достъпен за всички, вижте повече на World Wide Web Consortium Web site.

За да се запомни:

1.Златното правило то този курс

     Ако информацията е недостъпна за някого, винаги тя може де се преобразева в друг формат.

     Запомнете, че хората с различни видове увреждания може би ще използват вашия документ. Тогава направете вашия документ достъпен за тях, като включите информацията във формати, които да им помогнат да я разберат.

2.Съветници на достъпността

    Всеки потребител може да си избере индивидуален дисплей, чрез съветниците на достъпността  /Accessibility Wizard/. Това става, чрез /Start menu/, All Programs, Accessories.

Няма коментари:

Публикуване на коментар